כלל ביוטכנולוגיה- לא סוף הסיפור!

מניית כלל ביוטכנולוגיה, נמצאת בשפל לאחר כישלון בניסוי מרכזי. אך האם זהו סוף הסיפור של החברה? עינב כהן,מביא בפניכם את הסיפור המלא ומסביר למה מוקדם להספיד את החברה. (6-9-2015)

עינב כהן

מניית כלל ביוטכנולוגיה (שווי שוק 383 מיליון ש"ח), התרסקה ביום חמישי ב22%, לאחר שדיוחה,כי ועדת ההיגוי אשר ניהלה את השלמת ניסוי של 3 בתרופת DiaPep277 לסכרת נעורים שפיתחה אנדרומדה קיבלה אתמול תוצאות ראשוניות של הניסוי, מהן עולה כי לא הושג היעד העיקרי של הניסוי.

לחברה עדיין עומד מימוש האופציה עד ל30 בספטמבר, לרכוש את אדנרומדה מחברת הייפריון.

הייפריון היא זו שמימנה את הניסוי האחרון, לאחר מאבק משפטי ממושך בטענת דיווחים כוזבים מצד כלל ביו.

אבל זה נגמר, והשאלה היא האם נשארה תחמושת בידיה של כלל ביוטכנולוגיה,שהיתה בעבר מניית הביוטק האהובה והמחוזרת ביותר בשוק ההון הישראלי והתרסקה מטה בעשרות אחוזים בשנה שעברה.

חשוב לומר, לכלל ביו לא היו ציפיות מרחיקות לכת מהניסוי הזה, שכבר היה די ידוע שיכשל.לחברה יש עוד חברות מעניינות בארסנל ששוק ההון די מתעלם מהן כרגע,שלאחרונה, החברה הוציאה הודעה לבורסה ,שהיא מתכוונת לערוך תוכנית אסטרטגית שתשביח את החברות שפועלות תחת ידה וכן שתשיא ערך לבעלי מניותיה.

מי שלקח אחריות על הכשלונות האחרונים הוא המנכ"ל ראובן קרופיק, שיעזוב בסוף שנה את תפקידו.

עכשיו השאלה מה נשאר מכאן,האם לכלל ביוטכנולוגיה שבשליטת חברת כלל תעשיות שבשליטת המיליארדר לן בלווטניק, יש עדיין שפנים לשלוף מהשרוול.

לי נראה שבחברת כלל ביוטכנולוגיה טרם נאמרה המילה האחרונה.

לפני הודעות מהותיות


1.חברת מדיוונד: מדיוונד (אחזקה של 46%) שפיתחה את תרופת הנקסובריד (NEXOBRID), תרופה אשר מופקת מגבעולי אננס עם שילוב של ג`ל, ונותנת מענה לנפגעי כוויות ללא נגיעה כירורגית בפגועים- מדיוונד מבצעת בימים אלו ניסוי קליני שלב 3 במוצר  לכוויות בילדים וסיימה לגייס חולים לניסוי קליני שלב 2 בפצעים כרוניים.

התוצאות של שני הניסויים צפויים להתקבל בסוף שנת 2015, ושנת 2016.

בשנת 2014 החברה הונפקה מניית מדיוונד בנסד"ק,במחיר 14$ למניה שמשקף שווי של כ-290 מיליון דולר למדיוונד (סמבול: MDWD).כיום החברה שווה 150 מיליון דולר בלבד.


2.חברת קיורטק:  (46% אחזקה)- קיורטק פועלת לפיתוח תרופות בתחום הסרטן באמצעות ויסות ועידוד מערכת החיסון בעזרת הקולטן CT-011. החברה סגרה עסקה עם חברת מדווישן אשר מתמחה בפיתוח תרופות לסרטן  שתשקיע מאות מיליוני דולרים בקידום הפעילות של קיורטק בשנים הקרובות וכבר ב-2015 צפויים להתחיל לפחות שני ניסויים קליניים שלב 3.

3.חברת גמידה סל:חברת גמידה סל מוחזקת ע"י כלל ביוטכנולוגיה ב22% פיתחה את תרופת הדגל ביחד עם חברת "טבע".

בעבר ניסו לפתח את תרופת ה-StemEx לחולי לוקמיה ולימפומה המבוססת על השתלת דם טבורי שמועשר בתאי גזע.

הטכנולוגיה של גמידה מאפשרת התרבות של התאים ללא התמיינות והגדלת מספר תאי הגזע בתצורתם המקורית המאפשרים חידוש רקמות שנפגעו.

החברה רשמה הצלחה בניסוי Phase III, אך הפסיקה את הפיתוח לאור דרישת ה-FDA לניסוי Phase III נוסף, ואז החליטה לנסות לאינדקציה אחרת, לשמחתם של חברת הענק נוברטיס,שנכנסה כשותפה בחברה בתמורה ל35 מיליון דולר תמורת 15% מהמניות שמשוועת לפיתוח מוצלח של ההתוויה החדשה- ה-Nicord.

לנוברטיס היתה אפשרות לרכוש את החברה כולה, אבל היא וויתרה על כך לפני חודשיים, למרות המשך שיתוף הפעולה בפיתוח.

4.חברת אנדרומדה:החברה הזו היא הסיבה לנפילה הגדולה של כלל ביו. מדובר בתרופה לסכרת מסוג 1, שהיתה בעסקת מסחור עם חברת הייפריון, שטענה, כי כלל ביו רימו וזייפו תוצאות שבגינם נחתם הסכם המסחור והם פוצצו את העסקה.
לאחר מאבקים משפטיים סוכם, כי הייפריון יפעלו להשלמת הניסוי בשלב השלישי והמכריע בתרופה DiaPep277 לטיפול בסכרת מסוג  1 (סכרת נעורים).

הייפריון לקחה על עצמה לממן את הניסוי עד לתקציב של 12.75 מיליון דולר וכל סכום מעבר לזה יכוסה על ידי כלל ביוטכנולוגיה שהיתה החברה האם של אנדרומדה.

כעת ,יכולה כלל ביוטכנלוגיה, לבחור לרכוש את החברה בחזרה במחיר של נזיד עדשים,ואולי לחפש התוויות אחרות.

5.חברת פוליהיל: (35% אחזקה)- פוליהיל עוסקת בפיתוח מוצרים לריפוי פצעים.

הטכנולוגיה של פוליהיל משתמשת בכדוריות טעונות מטען חשמלי אשר, עפ"י החברה החברה, עוזרות לגוף האדם להפעיל מחדש את תהליך הריפוי הטבעי של הפצע.

 

6.חברת ביוקנסל: לכלל ביוטכנולוגיה אחזקה של 81% בחברת ביוקנסל הנסחרת בבורסת תל אביב וקצת יצאה מהראדאר של המשקיעים.

החברהמפתחת תרופה בלעדית לסרטן השתן הגרורתי, והודיעה לפני שבועיים, כי קיבלה אישור FDA למתווה המסלול המהיר ל-2 ניסויים קליניים.

כמו כן, כלל ביו פתחה קרן הביומד חדשה שצפויה לבצע השקעות חדשות,ולה השקעות קטנות נוספות כגון בחברת ביוקיין.

תקווה לבעלי המניות

קשה לדעת כרגע מה התוכנית האסטרטגית של החברה להרמת המוראל הנמוך של המשקיעים אולם ההערכות שלי הן שהחברה תנסה להנפיק בבורסה הישראלית או האמריקאית את שאר החברות, בתקווהלהציף ערך.

כמו כן, יכול להיות שהחברה תנסה למכור את אחת החברות או כמה מהן, ועם הכסף בצע רכישות חדשות טובות יותר מהקיים.

אי אפשר גם לשלול את האפשרות, שבמחיר הנוכחי בה נמצאת מניית כלל ביוטכנולוגי, בעל השליטה ינסה למחוק את המנייה מהמסחר ולהפוך אותה לפרטית.

נמאס לך לדעת אחרון על כל מה שקורה מאחורי הקלעים בשוק ההון?

מיד רצית להיות "קרוב לצלחת" ולדעת על מה העיתונאים ידברו מחר?

הצטרף לחבורה איכותית של משקיעים שיודעים מה באמת קורה מאחורי הקלעים-ועושים מזה כסף:

שירות איתותים ישראל בורסה

 

 

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: