מניית טיב טעם-האם מדובר בכשל שוק?

מניות הקימעונאות מתאוששות, כאשר מניית "טיב טעם" למרות דוח טוב-לא מגיבה. הציבור מתעלם,אבל בעלי עניין אוספים שם סחורה. (7-4-2015)

עינב כהן

מניות הקימעונאות מתאוששות לאחרונה מהשפלים אליהן הגיעו, אבל מנייה אחת נעלמה מעיני המשקיעים, כאשר דווקא הבעלים שם אוסף סחורה- מניית "טיב טעם".

קבוצת `טיב טעם` הנמצאת בשליטת חגי שלום ופועלת בשתי חטיבות עיקריות : קמעונאות ותעשייה (ייצור). כמו כן, לקבוצה זרוע של ייבוא בינלאומי. הקבוצה כוללת גם את מעדני מזרע (100%). רשת הסופרמרקטים "טיב טעם" וכוללת 35 סניפים ברחבי הארץ.

 
החברה,כמו כולן, הפחיתה מחירים בשנים האחרונות על מנת להתמודד עם התחרות העזה בסקטור,אך למרות זאת, היא מצליחה לשמור על רווח תפעולי ונקי בשל שיפור ברווחיות של פעילות הייצור, היבוא ושיווק מוצרי מזון. הרווח הגולמי של מגזר ייצור בשר ומוצריו ושל יבוא דגים, גבינות, פירות ים, רטבים ופסטות.
 
איך היא מצליחה בכך? הסיבה היא משום שהחברה מתפקדת גם כרשת שיווק מזון וגם כיצרנית מזון, וזה מבדל אותה מהשאר ונותן לה אוויר להישאר עם הראש מעל המים, הרבה יותר ממרבית המתחרות.
 
הדוח האחרון,שפרסמה טיב טעם מראה על שיפור קל משנה שעברה. סך ההכנסות ב-2014 הסתכם ב-1.18 מיליארד שקל לעומת 1.15 מיליארד ב-2013, גידול של כ-2.6% הנובע בעיקר מגידול בהכנסות ממגזר ייצור, ייבוא ושיווק מוצרי מזון.
 
ההכנסות בתחום הקמעונאות הסתכמו ברבעון הרביעי ב-239.9 מיליון שקל לעומת 235.4 מיליון בתקופה המקבילה, גידול בשיעור של כ- 1.9% הנובע בעיקר מפתיחת סניפים חדשים ועיתוי חגי תשרי.
 
הרווח הנקי ב-2014 הסתכם ב-18.6 מיליון שקל, זאת לעומת רווח נקי של 18.2 מיליון שקל שרשמה טיב טעם ב-2013.
 
ההכנסות ברבעון הרביעי עלו בשיעור של כ-7.1% ל-302.2 מיליון שקל, גידול שנובע מהכנסות מגזר הקמעונאות, בין היתר עקב פתיחת סניפים חדשים ועיתוי חגי תשרי וכן מגידול בהכנסות מגזר ייצור, ייבוא ושיווק מוצרי מזון עקב הגידול בפעילות.
 
החברה הודיעה ,כי בשל ההתייצבות בדוחותיה תחזור לחלק דיבידנד של 2 מיליון ש"ח.
 

מכפיל נמוך יחסית למתחרות

למרות השיפור בדוחות,והיכולת לשמור על רווחיות בניגוד לחלק מהמתחרות,מניית טיב טעם נסחרת במכפיל רווח נמוך יחסית למתחרות. האם כשל שוק? 

מכפיל הרווח של מניית "טיב טעם" עומד על 10.4.
 
מניית "רמי לוי" נסחרת מכפיל 23.
חברת"שופרסל-מפסידה" -אין מכפיל למנייה.
מניית "רבוע כחול"-מפסידה-אין מכפיל למנייה.
מניית ויליפוד- נסחרת במכפיל 20.
מניית "ויקטורי"- נסחרת במכפיל 15.
 
בעלי עניין אוספים 

לאחרונה, יש איסוף מסיבי של המניה ע"י חברה הנקראת-"הארגז השקעות".

 חב` ארגז השקעות, נמצאת בבעלות איש העסקים חגי שלום,כלומר-בעל השליטה בחברת טיב טעם.
 
איתו גם החל להיות בעל עניין בחברה- המנכ"ל- עדי כהן,שגם הוא קנה מניות בשוק לפני חודשיים באזור השערים בה נמצאת המנייה כעת. 

לסיכומו של דבר: מניית "טיב טעם" "נענשת" ע"י השוק במכפיל נמוך ממתחרותיה ללא שום סיבה נראית לעין.

בעלי העניין מנצלים זאת וכדאי לעקוב אחרי ההתפתחויות בנייר. 

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:







אתר זה משתמש בקבצי עוגיות (Cookies) ומציג תכנים שיווקיים. המשך הגלישה מהווה הסכמה ל מדיניות הפרטיות.