עקבו אחרינו
ברשתות החברתיות:
לפרטים נוספים
צלצלו:
050-756-0642
[email protected]
לפרטים נוספים צלצלו: 050-756-0642
[email protected] או שלח לנו וואטסאפ

הבורסה הישראלית-האטרקטיבית בעולם

מנכ"ל ישראל בורסה, עינב כהן, מסביר מדוע הבורסה הישראלית רק התחילה את העליות ויש את כל הסיבות שזה ימשך. (9-4-2014)
הבורסה הישראלית-האטרקטיבית בעולם

עינב כהן

במשך כשנתיים התרגלנו "להשתרך" אחריי השוק האמריקאי שהיה לוהט יותר מתפוח אדמה במדורת ל"ג בעומר- מניות זינקו  ללא קשר לתוצאות הכספיות, מניות האינטרנט הגיעו למכפילי רווח חלומיים ומארק צוקרברג הרגיש כי הדולרים צומחים לו מתחת לעץ בבית, מניות הביו זינקו כאילו מצאו תרופה לסרטן והנפקות של חברות עלומות התבצעו לילות לבקרים.

ואילו בשוק הישראלי-יבשושיות ושיעמום.
"השוק הישראלי זה שוק הרמאים והשקרנים", נהג אחד מחבריי האנליסטים לשוב ולומר.
קבוצות התאגדו בפייסבוק על מנת לנסות להשפיע על הורדת מס הבורסה, כותרות העיתונים סיפרו סיפור קשה על המציאות הישראלית שהיה נראה שתיכף הכלכלה פה פושטת רגל, וכולם רצו לקנות נדלן.

 אבל בחודשים האחרונים-המציאות התהפכה. שוק ההון הישראלי חזק ומראה על יציבות לעומת השוק האמריקאי שהחל להיות תנודתי ובימים האחרונים מראה סימני שבירה אמיתיים.

אז מה באמת קורה פה?!

ההשקעה האטרקטיבית ביותר-מניות ישראליות

לדעתי, השוק הישראלי והרוסי הנם הזולים ביותר בעולם. יהיה אפשר לצרף לכך את שוק ההון היווני אם נראה שיפור בנתוני האבטלה במחצית השנייה של 2014.

אני אפילו אומר כי המצב הנוכחי הנו הכר הנוח ביותר שהיה להשקעה במניות ישראליות מזה שנים רבות.

ואלה הסיבות:

1.הועדה הציבורית לשכלול המסחר הגישה בתחילת השבוע את המלצותיה לממשלה שבראשה המלצה להפרטת הבורסה ואח"כ והפחתת המס על רווחי ההון.

גם אם יקבלו רק חלק מההמלצות מדובר בבשורה אדירה למשקיע הישראלי ולמוסדיים שנחנקו בשנים האחרונות מהרגולציה ובשל כך מיעטו בהשקעה במניות ישראליות.

2.הנדל"ן בהקפאה- שר האוצר עושה כל שביכולתו על מנת לעצור את עליית מחירי הנדל"ן. הוא מנסה לעשות זאת גם ע"י השפעה פסיכולוגית כאשר הוא מורה לגברת כהן מחדרה- `לא לקנות דירה כעת ולחכות`.
סוכני נדל"ן עמם דיברתי אתמול, טענו כי ישנה הקפאה אמיתית במחירי הנדל"ן ואכן הציבור ממתין לראות מה ייקרה בחודשים הקרובים.
כלומר-אין אטרקטיביות ברכישת נדל"ן.

3.ריבית נמוכה- מי שרוצה ללכת על הקטע הסולידי ביותר-לא ייצא לו מזה הרבה. הריבית עומדת על 0.75% והכסף שלנו לא יעשה שום דבר בבנק. הדבר גורם כמובן להגדלת סיכון במקומות אחרים.

4. מרווחים נמוכים באג"ח- גם באג"ח כמעט ואין היכן להשקיע, עד כדי שאפשר להגיד שמדובר בבועה. אגחים קונצרניים של חברות נדלן ממונפות נסחרות כמעט ללא מרווחים מהאג"חים הממשלתיים. אין אטרקטיביות.

5.יציבות פוליטית- למרות שאנו תמיד מרגישים שהחרב מונחת על צווארנו, בתקופה הנוכחית שכנינו בגבולות עסוקים ב"פרוייקטים" אחרים. חמאס עסוק עם המצרים, חיזבאאלה נלחם בסוריה, מצרים עסוקה עם עמה הרעב ללחם וסוריה...מה יש לומר...

למרות שהאיום הגדול ביותר מגיע מאירן, אין בזה שום שינוי מתחילת שנות האלפיים ואפשר להגיד שנושא אירן די ירד מסדר היום ,לפחות עפ"י התקשורת.

6.מכפילי רווח- בניגוד לשוק האמריקאי בו המניות קיבלו מכפילי רווח בלתי הגיוניים בעליל, השוק פה מתמחר מכפילים באופן שפוי בהרבה. יש הגזמות פה ושם בעיקר בכמה מניות ביו, אבל בגדול,המכפילים פה סבירים בראייה היסטורית ולאור תוצאות החברות.

לסיכומו של דבר, למרות שירידות בשוק האמריקאי עשויות להשפיע על השוק הישראלי-זה לא ישפיע לטווח הארוך.

הבורסה הישראלית לא היתה במשך שנים אטרקטיבית יותר,ולכן אני צופה ראלי חזק בשוק ההון הישראלי.




מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.

פרסומת
פרסומת

פרסומת
פרסומת