בוננזה ישראלית בבורסה האמריקאית-הכירו את חברת בלוספייר

אחרי 200% בתוך חודש וחצי ,אי אפשר להתעלם יותר מחברת בלוספייר הישראלית,שמסקרנת את האמריקאים. מנכ"ל החברה,שלומי פלס, מספר כיצד הכל התחיל ואיך הוא מתכנן להביא את החברה לשווי של פי 14 בתוך חמש שנים. (10-6-2014)

עינב כהן

לא רבים מכירים את חברת בלוספייר הישראלית ,שנסחרת "מעבר לדלפק" בשוק האמריקאי (סימבול: BLSP), .והאמת ,שחבל שכך- כי מתחת לראדאר, המנייה הקטנה הזו עלתה בתוך חודש וחצי בלבד ב200% . 

הסיבה: חתימת חוזה עבודה עם חברת החשמל של שארלוט, בצפון קרוליינה, לתקופת זמן של 15 שנה ותחילת הקמת המפעל.

למרות העלייה החדה ,המנייה עדיין נסחרת בשווי של 7 מיליון דולר בלבד,כאשר אתמול היא הוציאה הודעה משמעותית נוספת על כך שנכנסה למו"מ על רכישת 16 פרוייקטים קיימים ועובדים באיטליה.

66 מתקנים בארה"ב מול 9000 באירופה

 
חברת Blue Sphere, פועלת בטכנולוגיית "ביו-גז," שבו הופכים אשפה אורגנית לחשמל.
 
תפקידה של בלוספייר אינו להמציא את הטכנולוגיה אלא לקשר בין כל הגורמים שיעשו את אמריקה נקייה ותועלתית יותר- החברה בעצם משמשת אינטגרטור של פרויקטים להפיכת פסולת אורגנית לחשמל.
 

לפני כשנתיים,מנכ"ל החברה,שלומי פלס,זיהה הזדמנות יוצאת דופן והחליט ללכת עליה בכל הכוח. והוא מספר ל"ישראל בורסה" כיצד הכל התחיל: "חיפשנו תחום צומח עם פוטנציאל גדול, וזיהינו את עסקי הביו-גז.

בדקנו את המצב באירופה והבחנו כי השוק שם רווי עם 9000 מתקנים שפעילים 30 שנה,אך מצד שני, הבחנו כי השוק הזה בארה"ב בתחילת דרכו עם 66 מתקנים בסך הכל. זיהינו תמיכה רגולטורית ופנינו לרכישת קרקעות, רכשנו ושכרנו את הציוד המתאים לפעילות, הבאנו קבלן ארופאי שיבצע את העבודה והחלק החשוב הוא החתימה על חוזה ארוך טווח עם חברת חשמל".

חוזים ל-15 שנה 

לפני כחודש, Blue Sphere Corp הודיעה, על התחלת הקמת פרויקט של הפיכת אשפה לחשמל בארה"ב. המימון לפרויקט, בהיקף של כ-23 מיליון דולר, נחתם עוד בשנת 2012 עם חברת הענק קאטרפילר וקרן מימון לפרויקטים בתחום הסביבה.

 
הפרוייקט שישתרע על שטח של כ-40 דונם, יכניס לקופת החברה בכל שנה כ-3.5 מיליון דולר לפני מס,למשך 15 שנה, שאר ההכנסות של 5.5 מיליון דולר ילכו למקימת הפרויקט-קטרפילר.
 
שלומי, אתה יכול להסביר מה בדיוק תפקידכם בכוח? כי זה לא ברור.
 
"הסיפור פה דומה מאד לנדל"ן מניב-אנו שוכרים מקום,מגייסים כסף,מביאים חברה קבלנית, וחותמים על החוזה מול חברת החשמל המקומית.אנו היזמים שנשארים גם הבעלים של המתקן לתמיד. סגרנו שתי עסקאות עם חברות חשמל-בפרוייקט הנוכחי וברוד איילנד שיתחיל להבנות בתוך כ-4 חודשים".
 
בתוך כמה זמן תסיימו את בניית המפעל בשארלוט?
 
אנו מעריכים שבתוך שנה. במקביל אנו עובדים כרגע על עוד 16 פרוייקטים אחרים. הפרוייקט הנוכחי ייצר 5.2 מגה והפרויקט ברוד איילנד ייצר 3.2 מגה וואט ואנו שועטים קדימה על מנת ליצור כמות דו ספרתית בקרוב".
 
מי יממן את בניית המפעל ברוד איילנד?
 
חסרים לנו 600 אלף דולר להרים את הפרוייקט, זה לא הרבה כסף ואנו כל הזמן מגייסים, אנו מעריכים כי קטרפילר ירצו להיות שותפים גם בפרוייקט הזה".
 
למשקיעים יש מה לחשוש מדילול בבורסה?
 
"לא נגייס דרך הבורסה בשלב הזה.נגייס כנראה רק כשהמפעל הראשון יהיה גמור וייצר חשמל בעוד כשנה.המטרה שלנו כעת היא לעלות לבורסה הראשית ששם נמצאות החברות הירוקות".
 
עליתם כבר 270% כמעט ללא הפסקה.אתם לא כבר קצת יקרים?
 
"אם תעשה חישוב פשוט של המצב שלנו לעומת מחירי המתחרות, אז תראה שתגיע לשווי של 16 מיליון דולר רק על הפרוייקט הראשון. אפשר בקלות לחשב כמה כסף נרוויח ולהגיע עצמאית למספרים. מכפילי הרווח של המתחרות שלנו עומדים על 47 ואפילו 200".
 
למה כל כך גבוה?
 
"יש חוקים חדשים שתומכים בתעשייה הזו והמשקיעים בבורסה מבינים את הפוטנציאל העתידי.אתה צריך להבין את המצב-החשמל בארה"ב לא יקר,זו לא הבעיה, העניין הוא המטמנות, שמזהמות את האדמה.המיץ מחלחל למי התהום ועושה באמריקה הרבה בעיות, והפתרון שלנו בעצם פותר את הבעיה.אנו המטמנה האולטימטיבית.המתקן שלנו בשארלוט הוא הכי גדול בארה"ב".
 
עם כל הכבוד,אתם חברה קטנה מאבן יהודה, קשה להאמין שתכבשו כל כך מהר את ארה"ב.
 
"יש הרבה חברות שמתעסקות בפתרונות לזבל-חברות ענק,אבל יזמים כמונו יש מעט מאד.כדי לחבר את כולם ביחד זה כבר סיפור שונה מלהקים טכנולוגיה בלבד.גם אם יבואו יזמים רבים נוספים-בשמחה,יש מספיק מקום לכולם,כי כמו שאמרתי לך-ארה"ב ממש בתחילת דרכה בתחום".
 
אתם חברה של יזמים ישראלים בסופו של דבר.יש מחשבות להנפיק גם בבורסה בתל אביב?
 
"אני מניח שבעתיד הקרוב נסתכל גם על השוק בישראל.הציעו לנו גם להיסחר בגרמניה ואנו שוקלים כל דבר לגופו,כרגע כפי שאמרתי לך-אנו רוצים להגיע לבורסה הראשית בארה"ב".
 
לסיום, איפה אתה רוצה לראות את חברת בלוספייר בעוד 5 שנים?
 
"בעוד חמש שנים,אני שואף להיות עם מפעלים שמציירים 60 מגה וואט ושהחברה תהיה בשווי של לפחות 100 מיליון דולר.אנו מפתחים עוד ועוד פרוייקטים והמו"מ שנכנסנו אליו כרגע הוא צעד גדול למטרה".
 
 

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: