עינב כהן
חברת גילת רשתות לוויין דיווחה היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי ולשנה כולה.
ההכנסות לשנת 2012 גדלו ל- 348.4 מיליון דולר, לעומת 339.2 מיליון דולר ב- 2011
ה- EBITDA ברבעון הרביעי צמח ל- 10.7 מיליון דולר, המהווה 11% מהכנסות החברה
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת צמח משמעותית ל-18.1 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2012
מזומנים נטו הסתכמו ב- 21.4 מיליון דולר, לעומת 4.4 מיליון דולר בסוף 2011
הוצאות התפעול קטנו במהלך 2012 ב- 8.3 מיליון דולר
החברה מדווחת על מחיקת מוניטין ונכסים בלתי מוחשיים (לא במזומן) המיוחסים לחברת הבת ווייבסטרים בסכום של 31.9 מיליון דולר
על בסיס GAAP, רשמה החברה ברבעון הרביעי הפסד תפעולי של 28.1 מיליון דולר, בהשוואה להפסד תפעולי של 15.2 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2011. על בסיס GAAP
בשנת 2012 רשמה החברה הפסד תפעולי של 25.1 מיליון דולר, בהשוואה להפסד תפעולי של 12.3 מיליון דולר בשנה הקודמת. ההפסד התפעולי על בסיס GAAP נבע בעיקר ממחיקת מוניטין ונכסים בלתי מוחשיים אחרים בסכום של 31.9 מיליון דולר המיוחסים לפעילותה של חברת הבת ווייבסטרים.
הרווח הנקי על בסיס non-GAAP הסתכם ברבעון הרביעי של 2012 ב-7.7 מיליון דולר או 18 סנט למניה בדילול מלא, בהשוואה לרווח נקי של 8.4 מיליון דולר או 20 סנט למניה בדילול מלא ברבעון הרביעי של 2011. בשנת 2012 הסתכם הרווח הנקי על בסיס non-GAAP ב-16 מיליון דולר או 37 סנט למניה בדילול מלא, בהשוואה ל-15.9 מיליון דולר או 37 סנט למניה בדילול מלא בשנת 2011.
"אנו מרוצים מאד מסך התוצאות לרבעון הרביעי ולשנת 2012, כמו גם מהתחזיות שלנו להמשך", אמר ארז ענתבי, מנכ"ל גילת. "ברבעון זה הצגנו 9% צמיחה בהכנסות לעומת הרבעון השלישי של 2012, שיעור EBITDA של 11% ותזרים מזומנים מפעילות שוטפת של למעלה מ- 18 מיליון דולר. לגבי חברת הבת וויבסטרים, אנו מאמינים, כי החברה תמשיך לצמוח בעתיד כפי שצמחה בשלושת הרבעונים האחרונים, הן ברמת ההכנסות והן ברמת הרווחיות.
למרות זאת, המשך הלחצים ואי הבהירות הנמשכת סביב הוצאות עתידיות בתקציבי משרד ההגנה האמריקאי בארה"ב, כמו גם אלמנטים נוספים, גרמו לנו להאריך את מסגרת הזמן הצפויה ולמתן את התחזיות שלנו לגבי קצב הצמיחה של ווייבסטרים. לכן, בהתאם להנחיית התקן החשבונאי האמריקאי ASC 350, אנו רושמים ברבעון זה מחיקת מוניטין ונכסים בלתי מוחשיים אחרים המיוחסים לווייבסטרים".
מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך] ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.