עקבו אחרינו
ברשתות החברתיות:
לפרטים נוספים
צלצלו:
050-756-0642
[email protected]
לפרטים נוספים צלצלו: 050-756-0642
[email protected] או שלח לנו וואטסאפ

FXCM : בעקבות ההרעה בסנטימנט העולמי הדולר-שקל עשוי לטפס לעבר 3.93

"החשש בשווקים מגביר את הביקוש בקרב המשקיעים לדולר ומפחית את הכדאיות של מטבעות מסוכנים יותר כגון השקל". (8-11-2012)
FXCM : בעקבות ההרעה בסנטימנט העולמי הדולר-שקל עשוי לטפס לעבר 3.93
מחלקת המחקר של FXCM ישראל

 

בחירתו של אובמה והתגובה השלילית העזה של השוק הפיננסי זעזעה גם את הדולר-שקל, ששינה אתמול כיוון בחדות וזינק מאזור 3.86 עד ל-3.90. עדיין מוקדם לקבוע, אך ייתכן כי אנו עדים למפנה בתנועת הצמד בטווח הקרוב.

החשש בשווקים מגביר את הביקוש בקרב המשקיעים לדולר ומפחית את הכדאיות של מטבעות מסוכנים יותר כגון השקל. אם תימשך שנאת הסיכון בשוק העולמי, בעיקר בשל סוגיית "הצוק הפיננסי", אנו נראה ביקוש גובר לדולר. במקרה כזה, עלייה של הדולר-שקל מעל 3.91 תטה שוב את הכף לכיוון מעלה, ועשויה להוביל את הצמד לעבר 3.93. ואולם, מבחינה טכנית, כל עוד הצמד מתחת לרמה זו (3.91), הנטייה של הצמד היא עדיין כלפי מטה.

אי וודאות בשווקים

 

בשעה שמכל העולם זרמו לברק אובמה ברכות לרגל ניצחונו בבחירות, וול-סטריט קיבלה את הנשיא החדש-ישן בפנים חמוצות למדי. וזהו אותו נשיא שבמהלך ארבע שנות כהונתו עלו מדדי המניות ב-70%-80%, אותו הנשיא שעמד מאחוריו של הבנק הפדרלי במדיניותו המרחיבה שפמפמה את עליות השערים בשווקים הפיננסיים.

החשש העיקרי והבוער של השוק הוא מפני מה שקרוי "הצוק הפיסקאלי". למרות זכייתו של אובמה, הבחירות המחישו את הקוטביות הפוליטית בין הרפובליקנים לבין הדמוקרטים בסוגיות הכלכליות. כמו כן, הפיצול בין הבתים מקשה על יכולתו הפוליטית של ממשל אובמה להוציא לפועל את מדיניותו.

מנגד, ההצהרות הלוחמניות שנשמעו מפי דוברים רפובליקנים לאחר הבחירות סביב סוגיית "הצוק הפיסקאלי" רק העצימו את החשש בשווקים כי שתי המפלגות לא יצליחו להגיע לעמק השווה ולצלוח את "הצוק הפיסקאלי" לפני הפקיעה.

אף על פי כן, אנו סבורים כי התגובה של השוק היא יותר אמוציונאלית ולא צפויה להוביל למפולת שערים עמוקה. דווקא סיומן של הבחירות פותח פתח להגעה לפשרה בנושא "הצוק הפיסקאלי" ותקדם את הפשרנות של הצדדים. ככל שזה יקרה מהר יותר, כך ייטב לשווקים, ואולם לפוליטיקאים יש כישרון לקבל החלטות רק ברגע האחרון.
 



מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.

פרסומת
פרסומת

פרסומת
פרסומת