עינב כהן
חברת התעופה "אל על" הציגה אתמול את דוחותיה לרבעון הראשון של 2012 עם שיפור קל בהפסדים.
ההכנסות ברבעון הנוכחי הסתכמו ב- 429.1 מיליון $ לעומת 425.2 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד. עלייה של כ-0.9%, בהכנסות מנוסעים נרשם גידול של כ-7%בעוד שההכנסות ממטען ירדו בכ-12%. בעקבות השפל העולמי בהולכת מטענים בדרך האוויר.
הוצאות ההפעלה ברבעון הנוכחי הסתכמו ב- 388.7 מיליון $, לעומת 403.4 מיליון $ אשתקד ברבעון המקביל אשתקד,קיטון של כ-3.6%, בעיקר כתוצאה מקיטון בשעות הטיסה שבוצעו ברבעון , בהוצאות השכר וכן מגידול בהשתתפות המדינה בהוצאות הביטחון מפיחות בשער הממוצע לתקופה של השקל והיורו ביחס לדולר.
נכון ליום 31 במרץ 2012, יתרות המזומנים, שווי המזומנים ופיקדונות לזמן קצר של החברה, הסתכמו לסך של 144.2 מיליון $. יצויין כי ברבעון הראשון לשנת 2012 , החברה השקיעה ברכוש קבוע כ- 16 מיליון $ כמו כן, פרעה החברה הלוואות שוטפות בסך של כ- 23.2 מיליון $.
ההון העצמי של החברה, נכון ליום 31 במרץ, 2012 הסתכם ב- 142 מיליון $, לעומת 162 מיליון $ נכון ליום 31 בדצמבר, 2011. הקיטון בהון העצמי נובע בעיקר מההפסד לתקופה.
אליעזר שקדי מנכ"ל אל על: "תוצאות הרבעון הראשון של שנת 2012 הושפעו מהמשבר העולמי, עליית מחירי הדלק והתחרות בענף התעופה.
אנו ממשיכים לפעול בתכליתיות כדי להתאים את מצב החברה לנסיבות העסקיות ולהתמודדות מול התחרות המחריפה בשוק והשינויים המאתגרים בענף התעופה העולמי והמקומי. במסגרת זו אנו מיישמים תכנית לצמצום ההוצאות. הניהול התפעולי של החברה היה יעיל יותר והתבטא בקיטון בהוצאות ובהקטנת מצבת העובדים בכ- 231 עובדים.
במהלך החודשים האחרונים, שוקדת החברה על גיבוש אסטרטגיה עסקית לטווח הבינוני ולטווח הארוך, אשר אמורה לבטא את היעדים והאסטרטגיה של החברה לשנים הבאות, תוך התאמת המצב הקיים להתפתחויות בשווקים העולמיים ובענף התעופה הבינלאומי. החברה שכרה לשם כך את שירותיה של חברת שלדור בע"מ, המתמחה בניהול תהליכי בניית אסטרטגיות. לצורך ניהול התהליך נעזרת חברת שלדור במומחי תעופה חיצוניים בינלאומיים ואנשי מקצוע מתוך החברה.
בחירה ואישור התכנית האסטרטגית צפויה בחודשים הקרובים ולאחריה תוכן תכנית עבודה מפורטת".
מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך] ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.