מניית קדימסטם-תרופות משנות מציאות

מניית קדימהסטם עלתה בשוק קשה לסקטור הביוטק ב172%. מדוע המשקיעים ממשיכים לזרום לחברה שהציבור בבורסה לא כל כך מכיר אותה? כל הפרטים בכתבה שלפניכם. (28-1-2016)

עינב כהן

קשה למצוא מניות ביוטק ישראליות שלא נפלו באחוזים ניכרים בשנתיים האחרונות.

מניית קדימהסטם הנה מהיוצאות דופן בצורה קיצונית ומציגה עלייה שנתית של 172%.

לאור העליות האלה, כנראה שמאחורי החברה הזו מסתתר משהו רציני שכדאי לשים לב אליו.

על החברה:

קדימהסטם הנה חברת תאי גזע העוסקת בפיתוח תרופות למחלת הסוכרת ולמחלת ה-ALS.

קדימהסטם הוקמה על בסיס טכנולוגיות מוגנות פטנטים, שפותחו בקבוצה של פרופ` מישל רבל במכון וייצמן למדע.

פרופ` רבל, המכהן כמדען הראשי של החברה וכדירקטור, פיתח את תרופת ה-Rebif®, תרופת הבלוקבסטר של Merck KGaA לטיפול במחלת הטרשת הנפוצה (שמכירותיה הסתכמו בכ- 2.4 מליארד דולר בשנת 2014).

בהתבסס על הפלטפורמה הטכנולוגית הייחודית שפיתחה, קדימהסטם מפתחת שני סוגים של יישומים רפואיים:

1.רפואה רגנרטיבית, שמטרתה לתקן ולהחליף רקמות ואיברים, על ידי שימוש בתאים בעלי תפקוד תקין, שהתמיינו מתאי גזע.

החברה מתמקדת בהשתלת תאי מוח בריאים לתמיכה בשרידות תאי העצב כטיפול תאי למחלת ALS ובהשתלת תאי לבלב מפרישי אינסולין לטיפול בסוכרת תלוית אינסולין.

2.פלטפורמות לסריקת תרופות, אשר משתמשות בתאי ורקמות אדם פונקציונליות לגילוי תרופות חדשות. לחברה שני הסכמי שיתוף פעולה עם חברות פארמה בינלאומיות מובילות.

מה בדיוק היא עושה ואיך?

נתחיל מהתרופה למחלת הסכרת עם פוטנציאל השוק העצום.

מי שלא מכיר את מחלת הסכרת,אלו הנתונים:

מדובר במחלה כרונית, המאופיינת בסימפטומים של רמות גלוקוז גבוהות בדם ואי-סבילות לגלוקוז עקב מחסור באינסולין, פגיעה באפקטיביות של פעולת האינסולין, או שניהם גם יחד.

קיימים שני סוגים עיקריים של סכרת, השונים ביניהם מבחינת הסיבה והייצוג הקליני של ההפרעה: סכרת סוג 1 וסוג 2.

סכרת סוג 1 (Type 1 DM) – מחלה שמתווכת על ידי מערכת החיסון ומתאפיינת בהרס תאי הלבלב. התוצאה היא פגיעה בייצור האינסולין ובהפרשתו. כיום, הטיפול בסכרת סוג 1 דורש מעקב יום-יומי אחר רמות הגלוקוז והזרקה של אינסולין ממקור חיצוני.

סכרת סוג 2 (Type 2 DM) – נובעת מהתנגדות לאינסולין. זהו מצב שבו תאי הגוף לא מצליחים להשתמש באינסולין כראוי. חולים בסכרת סוג 2 עשויים לסבול גם ממחסור באינסולין.

לפי ההערכה, מספר חולי הסכרת בשנת 2011 עלה על 366 מיליון איש ברחבי העולם, ומספר זה צפוי לגדול עד למעלה מ-552 מיליון חולים בשנת 2030.

איגוד הסכרת האמריקאי (ADA) מעריך, כי העלות הכוללת של חולי הסכרת, בארה"ב לבדה, היא 223.5 מיליארד דולר בשנה. העלות הגלובלית מוערכת ב-465 מיליארד דולר בשנה, וצפויה לגדול ל-510 מיליארד דולר בשנה עד 2030.

הפתרון של קדימהסטם –תאי גזע אנושיים פלוריפוטנטיים

הטכנולוגיה של קדימהסטם מיועדת לאפשר טיפול בסכרת באמצעות תאי גזע אנושיים פלוריפוטנטיים ומתבססת על התמיינות בשלבים של תאי גזע עובריים אנושיים לתאי בטא מייצרי-אינסולין, ותאי אלפא מייצרי-גלוקגון, שמאורגנים באשכולות דמויי-איים.

הטכנולוגיה של החברה, משלבת תהליך התמיינות ספציפי עם יכולות הפרדה אפקטיבית של האשכולות דמויי-האיים.

תהליך ההתמיינות של קדימהסטם מתחיל עם תרביות של תאי גזע אנושיים פלוריפוטנטים המועברות תהליך התמיינות מסודר בדומה לתהליך ההתפתחותית העוברית, ליצירת תאי לבלב אנדוקריניים

לאחר מכן, תאי הלבלב האנדורקריניים הבוגרים מבודדים באמצעות שיטה המבוססת על קשירה לנוגדנים ובהמשך הם  מקובצים מחדש לאשכולות מתפקדים, דמויי-איים, המורכבים מתאים מייצרי אינסולין ותאים מייצרי-גלוקגון.

התאים באשכולות דמויי-האיים של קדימהסטם מייצרים מולקולות mRNA רבות של אינסולין ואת החלבון אינסולין.

האשכולות דמויי-האיים מתפקדים ומפרישים אינסולין בנוכחות גלוקוז.

התוכנית של קדימהסטם לרפואה רגנרטיבית מיועדת לאפשר ייצור גדל כמותי של תאים עטופים בקפסולה שיושתלו בחולים, יזהו את רמת הגלוקוז ויפרישו אינסולין בהתאם.

הבנתם? סביר להניח שלא.אבל יותר חשוב להבין לאן החברה רוצה להגיע זה יעשה לנו קצת סדר.

אז ככה, הפתרון של החברה, עשוי להחליף את מעקב הגלוקוז ואת זריקות האינסולין היום-יומיות, שמבוצעות על ידי מיליוני חולי סכרת ברחבי העולם.

בנוסף, הפתרון עשוי למנוע את הסיכון של היפוגלוקמיה ואת ההשפעות המשניות ארוכות הטווח של הסכרת, כמו פגיעה ברשתית העין, מחלות עצבים, סיבוכים קרדיו-וסקולריים וגלאוקומה וכן..למנוע מוות בשל מחלת הסכרת.

מזור לחולי הALS

בנוסף לתרופה לסכרת, החברה מפתחת תרופה,בשלב מתקדם יותר, לחולי הALS, המביאה לשיתוק שרירי הגוף,ואין לה היום פתרונות רציניים מלבד תרופה שמעכבת את המחלה וגם זה רק בחלק מהחולים.

ההתקדמות של קדימהסטם:

1.החברה ביצעה ניסויים פרה קליניים והזריקה תאי תמך לעמוד השידרה של חיות, והתוצאה היתה מעניינת-שיפור בתוחלת החיים,שיפור מובהק בתפקוד השרירי-מוטורי ועיכוב התפרצות המחלה.

2.החברה קיבלה אישור FDA  להתחיל בניסוי שלב 1-2,ומעריכה כי השנה תשלים את ההכנות הדרושות לניסוי.

3. לפני שבוע, החברה הודיעה על קבלת אישור לפטנט, ממשרד הפטנטים האמריקאי, עבור טכנולוגית החברה בתחום הטיפול החדשני בסוכרת.

הפטנט הינו עבור שיטה ליצירת תאים מפרישי אינסולין מתאי גזע ועשוי להוות בסיס למוצרי החברה בתחום טיפול בסוכרת באמצעות תאי גזע.

כמו כן, החברה נמצאת בהליכי רישום לאישור הפטנט באירופה, יפן, קנדה, אוסטרליה וישראל.

גרף מניית קדימהסטם

התפתחויות נוספות:

1.מניית קדימהסטם נסחרת נכון לכרגע לפי שער 720. כאשר השקיעו בה עד היום משקיעים רציניים: פרופ` יוסף איצקוביץ`-אלדור, מהמובילים הבינלאומיים בתחום תאי הגזע, דב שפיר, דירקטור לשעבר בטבע ומשקיע מנוסה בתחום הביוטכנולוגיה, גארי ליבלר, מנכ"ל קרן שביט, עמי לידור וורד לידור מרי, בעלי לידור כימיקלים, אחד הספקים הגדולים בישראל של חומרי גלם, מוצרים להגנת הצומח ותכשירים וטרינריים, ובין היתר מפיץ של Bayer בישראל, ד"ר אליעזר וולף, לשעבר משנה למנכ"ל בנק מזרחי טפחות ואחמד עלימי, מנכ"ל חברת ווקסיל ביו הציבורית דירקטור פעיל בתראפיקס ביו ומשקיע בעל נסיון רב בתחום.

הגיוסים היו לפי שערים של 450-500 למנייה.

2.לפני שבועיים,שתי קרנות גידור, השקיעו בחברה 5 מיליון ש"ח לפי שער של 700.5, ואופציות מסדרה 2 הניתנות למימוש לפי שער 10.

3.ב15.12.15 היתה הנפקה של מניות לציבור לפי שער של 700 למנייה.גויסו 14 מיליון ש"ח.

3.השוק הקיים של מחלת הALS  נאמד כיום ב6 מיליארד דולר בשנה,ג`ייסון קולברט,ראש מחלקת המחקר של בית ההשקעות מקסים,פרסם לפני שנה סקירה על הטיפולים למחלת הALS ושם את קדימהסטם בשורה הראשונה עם המובילות העולמיות בתחום.

לסיכום, החברה שווה כיום 128 מיליון ש"ח.הגיוסים האחרונים,נותנים לה אוויר אולי לשנה קדימה,אבל זה כנראה לא יספיק,והיא תצטרך עוד כסף,אבל זה לא עוצר את המנייה לעלות, ומשקיעים מוכנים לשלם לפי שווי גבוה.

השאלה מדוע, ופה אפשר לחשוב על כמה תרחישים:

1.שיתוף פעולה גדול- המשקיעים סוברים,כי הטכנולוגיה של החברה מעניינת את חברות הפארמה הגדולות וצפוי שנראה הודעה מכיוונם לשיתוף פעולה ומסחור עתידי.מה שעשוי להקפיץ את שווי החברה לליגה אחרת והמימון שלה יבוא מבחוץ.

2.הנפקה עתידית בנסד"ק- ללא ספק,מדובר בחברה שעובדת בתחום,שלא מתאים לשוק ההון הישראלי בלבד להיות חשוף אליו. בנסד"ק היא תוכל לגייס כסף גדול הרבה יותר ולהגיע לחשיפה מהותית.

זו אולי הסיבה, שמשקיעים מוכנים להיכנס לשערים הנ"ל ללא דיסקאונט, בפני שהם מבינים כי החברה תסחר בנסד"ק בעתיד במינימום של 60 מיליון דולר.

3.תחום חם ופוטנציאל ענק- השוק בה עוסקת קדימהסטם הנו שוק עצום של מחלות שכרגע אין להם פתרונות אמתייים, ו"החלום" שיצליחו יכול להיות שווה הרבה כסף בעתיד, וזו חברה שמשקיעים רואים כראויה להיחשף אליה גם במחיר של כישלון.

4.הצלחה בניסוי עם חולדות- הניסוי הפרה קליני, הראה תוצאות יפות מאד, שאם גם בהמשך הניסויים זה יראה ככה-החברה נמצאת על דרך המלך והמשקיעים מוכנים לקחת את הסיכון לאור התוצאות הנ"ל.

רוצים להצטרף לשירות האיתותים של "ישראל בורסה", ששולט בכל שיטות ההשקעה בבורסה?

הצטרפו למאות המנויים, שכבר הבינו, שמנוי לעיתון הדיגיטלי של "ישראל בורסה", זה בית חם שחייב כל מקצוען.

צרו קשר עכשיו וקבלו מתנה:

שירות איתותים למניות ואגרות חוב

מובהר ומודגש כי הכותב [מחזיק בניירות ערך שהונפקו על ידי החברה נשוא המאמר] או [מספק שירותי ייעוץ לחברה בתחום שוק ההון ומקבל תמורה עבור כך]  ("החברה"), ועל כן קיים לו עניין אישי בחברה ובניירות הערך שלה. אין לראות במידע המובא במאמר כהצעה או שידול לקנות, למכור או לבצע עסקה כלשהיא בנייר ערך או מכשיר פיננסי אחר שהונפק על ידי בחברה, ואין באמור משום המלצה או הבעת כדאיות לגבי השקעה בחברה. המידע שמסופק במאמר הינו לצורך אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל אדם.


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך: